پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در بازار امروز دلار‌های خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای رانت ۴میلیارددلاری مونتاژکاران خودرو چه بود؟ حدود ۱۰ میلیون جوجه‌ریزی در فروردین ماه ۱۴۰۳ محقق شد چند خواسته مهم جامعه کارگری در هفته کار و کارگر | موضوع رفاهیات کارگری در مشکلات دیگر این قشر گم شده است متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند دو روی بازار سهام امروز | گزارش وضعیت بورس (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) گارانتی، هر روز شکننده‌تر از دیروز نان مردم و ایمان جامعه قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار منتظر سود مرحله سوم سهام عدالت باشید | + زمان واریز خاندوزی خبر داد: پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون‌ضامن طی ۲ سال گذشته چرا مصرف برق کولر گازی بالاست؟ | قبض برق دومیلیون‌تومانی در صورت استفاده از کولر گازی آسیب سلامت روان در پی نبود امنیت شغلی بررسی فایل‌های اجاره ملک در مطهری شمالی مشهد | تجمع خانه‌های ویلایی در این منطقه + جدول (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت یک میلیون دلاری صادرات فرش ماشینی ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند | اجرای مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت  افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) کمبود فصلی لوازم یدکی در بازار حباب سکه در اولین روز هفته، کاهشی یا افزایشی؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازار سیاه لاستیک خودرو از بین می‌رود | تقاضا برای خرید کاهشی شد ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو | آخرین قیمت سمند، دنا، ساینا، شاهین و کوییک (شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | بازار آرام گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه وزارت صمت برای جهش در تولید خودرو
سرخط خبرها

سقوط آزاد صادرات زعفران | کاهش ۶۳ درصدی نسبت به سال گذشته

  • کد خبر: ۹۸۹۷۴
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
سقوط آزاد صادرات زعفران | کاهش  ۶۳ درصدی نسبت به سال گذشته
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران گفت: بنا به آمارهای ارائه شده از سوی گمرک، صادرات زعفران در ماه گذشته حدود ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، باید این مسئله عارضه‌یابی و مشخص شود که عیب و مشکل کار کجاست؟

به گزارش شهرآرانیوز، علی حسینی با بیان اینکه یک طیف خاص در دنیا زعفران مصرف می‌کنند، گفت: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، اما این به مثابه اعمال سلیقه ما به خریداران در بازار‌های جهانی نیست و ما نمی‌توانیم محصول را با نرخی که در نظر داریم بفروش برسانیم.

وی با اشاره به فراهم نکردن زیرساخت‌های تولید، توزیع و تجارت زعفران در کشور، تصریح کرد: اگر ما انتظار داریم محصولی که تولید می‌کنیم جهش صادراتی داشته باشد به جای متهم کردن دیگران و سخنان دستوری، اقدامات زیربنایی انجام دهیم تا زعفران همچنان بتواند به عنوان یک محصول صادراتی جایگاه خود را در بازار‌های جهانی حفظ کند.

این فعال اقتصادی خشکسالی را عامل کاهش تولید زعفران در سال جاری دانست و افزود: حدود ۷۰ درصد تولید زعفران نسبت به سال گذشته کاهشی شد. البته باید به این نکته اشاره کنم که آمار‌ها در کشور متفاوت و متناقض است، زعفران محصولی است که می‌تواند شناسنامه‌دار شود تا داده‌ها در زمینه تولید و صادرات آن مشخص شوند.

حسینی با بیان اینکه حدود ۳۰ سال است که رتبه نخست تولید زعفران در دنیا را از آن خود کردیم، افزود: در صنایع تبدیلی زعفران هیچ اقدامی صورت نگرفته است و ما سهمی از صنایع تبدیلی زعفران در دنیا نداریم و به حرف زدن بسنده کردیم.

به گفته عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران؛ فروش زعفران کیلویی ۱۰۰۰ دلار پایدار نیست و ما توانایی حفظ این شرایط را نداریم. بنا به آمار‌های ارائه شده از سوی گمرک، صادرات زعفران در ماه گذشته حدود ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است باید این مسئله عارضه یابی و مشخص شود که عیب و مشکل کار کجاست؟ متاسفانه بعد از ایجاد این شرایط هیچ کس اظهارنظری نمی‌کند و راهکاری برای برون‌رفت از این مشکل ارائه نمی‌دهند.

وی با اشاره به کاهش خرید زعفران در دنیا، گفت: با افزایش چند برابری قیمت زعفران خریداران خارجی تمایلی برای خرید از خود نشان نمی‌دهند خریداران خارجی حاشیه سود و هزینه‌های صادرات را حساب می‌کند، اما ما می‌خواهیم زعفران را به همان قیمتی که این محصول در بازار‌های جهانی عرضه می‌شود به خریدارن خارجی بفروشیم.

این فعال اقتصادی تصریح کرد:، اما این مهم در شرایط فعلی عملیاتی نمی‌شود و نخست باید زیرساخت‌ها و رایزیی‌های پیچیده در این زمینه صورت بگیرد تا ما خود مستقیم اقدام به عرضه این محصول در بازار‌های جهانی کنیم. باید بتوانیم جایگاه فعلی خود در دنیا به عنوان برترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران حفظ کنیم، اما متاسفانه در این بخش هیچ اقدامی انجام ندادیم و افرادی که تخصص لازم را ندارند در این بخش ورود کرده‌اند.

 وی در پایان گفت: کشور‌های همسایه ما درصدد هستند که این جایگاه را از ما بگیرند ۳۰ سال پیش رتبه نخست تولید زعفران در دست اسپانیا بود، اما ما توانستیم زعفرانی با کیفیت جهانی و باقیمت پایین‌تر از آن‌ها در بازار‌های جهانی عرضه کنیم و این چنین ما بازار آن‌ها را گرفتیم، این اتفاق ممکن است برای ما نیز تکرار شود. چراکه کشاورز نمی‌تواند با قیمت ارزان زعفران تولید کند و ممکن است که ما بازار‌های خود را از دست بدهیم.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->