پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

سقوط آزاد صادرات زعفران | کاهش ۶۳ درصدی نسبت به سال گذشته

  • کد خبر: ۹۸۹۷۴
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
سقوط آزاد صادرات زعفران | کاهش  ۶۳ درصدی نسبت به سال گذشته
عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران گفت: بنا به آمارهای ارائه شده از سوی گمرک، صادرات زعفران در ماه گذشته حدود ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، باید این مسئله عارضه‌یابی و مشخص شود که عیب و مشکل کار کجاست؟

به گزارش شهرآرانیوز، علی حسینی با بیان اینکه یک طیف خاص در دنیا زعفران مصرف می‌کنند، گفت: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، اما این به مثابه اعمال سلیقه ما به خریداران در بازار‌های جهانی نیست و ما نمی‌توانیم محصول را با نرخی که در نظر داریم بفروش برسانیم.

وی با اشاره به فراهم نکردن زیرساخت‌های تولید، توزیع و تجارت زعفران در کشور، تصریح کرد: اگر ما انتظار داریم محصولی که تولید می‌کنیم جهش صادراتی داشته باشد به جای متهم کردن دیگران و سخنان دستوری، اقدامات زیربنایی انجام دهیم تا زعفران همچنان بتواند به عنوان یک محصول صادراتی جایگاه خود را در بازار‌های جهانی حفظ کند.

این فعال اقتصادی خشکسالی را عامل کاهش تولید زعفران در سال جاری دانست و افزود: حدود ۷۰ درصد تولید زعفران نسبت به سال گذشته کاهشی شد. البته باید به این نکته اشاره کنم که آمار‌ها در کشور متفاوت و متناقض است، زعفران محصولی است که می‌تواند شناسنامه‌دار شود تا داده‌ها در زمینه تولید و صادرات آن مشخص شوند.

حسینی با بیان اینکه حدود ۳۰ سال است که رتبه نخست تولید زعفران در دنیا را از آن خود کردیم، افزود: در صنایع تبدیلی زعفران هیچ اقدامی صورت نگرفته است و ما سهمی از صنایع تبدیلی زعفران در دنیا نداریم و به حرف زدن بسنده کردیم.

به گفته عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران؛ فروش زعفران کیلویی ۱۰۰۰ دلار پایدار نیست و ما توانایی حفظ این شرایط را نداریم. بنا به آمار‌های ارائه شده از سوی گمرک، صادرات زعفران در ماه گذشته حدود ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است باید این مسئله عارضه یابی و مشخص شود که عیب و مشکل کار کجاست؟ متاسفانه بعد از ایجاد این شرایط هیچ کس اظهارنظری نمی‌کند و راهکاری برای برون‌رفت از این مشکل ارائه نمی‌دهند.

وی با اشاره به کاهش خرید زعفران در دنیا، گفت: با افزایش چند برابری قیمت زعفران خریداران خارجی تمایلی برای خرید از خود نشان نمی‌دهند خریداران خارجی حاشیه سود و هزینه‌های صادرات را حساب می‌کند، اما ما می‌خواهیم زعفران را به همان قیمتی که این محصول در بازار‌های جهانی عرضه می‌شود به خریدارن خارجی بفروشیم.

این فعال اقتصادی تصریح کرد:، اما این مهم در شرایط فعلی عملیاتی نمی‌شود و نخست باید زیرساخت‌ها و رایزیی‌های پیچیده در این زمینه صورت بگیرد تا ما خود مستقیم اقدام به عرضه این محصول در بازار‌های جهانی کنیم. باید بتوانیم جایگاه فعلی خود در دنیا به عنوان برترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران حفظ کنیم، اما متاسفانه در این بخش هیچ اقدامی انجام ندادیم و افرادی که تخصص لازم را ندارند در این بخش ورود کرده‌اند.

 وی در پایان گفت: کشور‌های همسایه ما درصدد هستند که این جایگاه را از ما بگیرند ۳۰ سال پیش رتبه نخست تولید زعفران در دست اسپانیا بود، اما ما توانستیم زعفرانی با کیفیت جهانی و باقیمت پایین‌تر از آن‌ها در بازار‌های جهانی عرضه کنیم و این چنین ما بازار آن‌ها را گرفتیم، این اتفاق ممکن است برای ما نیز تکرار شود. چراکه کشاورز نمی‌تواند با قیمت ارزان زعفران تولید کند و ممکن است که ما بازار‌های خود را از دست بدهیم.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->